Skip to main content

De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Het Floris V wandelpad

 • Voor de verslagen en de foto's scroll je even naar beneden.

  florisVpadHet Floris V-pad (LAW 1-3) is een lange-afstand-wandelpad met een lengte van 244,5 kilometer van Amsterdam naar Bergen op Zoom. De route is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in een gidsje beschreven. Het pad wordt beheerd door de organisatie Wandelnet. Het pad is vernoemd naar Floris V (1254 - 1296, graaf van Holland en Zeeland).

  De route loopt van Amsterdam via Ankeveen en 's-Graveland langs Hilversum en de Loosdrechtse Plassen naar Loenen aan de Vecht. Achter Mijnden wordt de A2 overgestoken; via Oud-Aa en Kockengen wordt Woerden bereikt. (NB: station Breukelen wordt niet meer aangedaan!) Hierna wordt de Lange Linschoten tot Oudewater gevolgd, en gaat de route over een tiendweg en langs de Vlist naar Schoonhoven.

  Hier gaat de wandelaar met een veer over de Lek. Bij Groot-Ammers is Het Liesveld gelegen, een voormalig ooievaarsdorp. De route vervolgt langs een lange tiendweg langs Streefkerk en Nieuw-Lekkerland naar Kinderdijk. Langs de molens van Kinderdijk gaat de route naar Oud-Alblas en door het Alblasserbos naar Papendrecht. Hier wordt de Beneden-Merwede overgestoken, en langs het natuurgebied De Kikvorsch wordt de Nieuwe Merwede bereikt. Langs het (niet toegankelijke) natuurgebied de Dordtse Biesbosch wordt de Dordtsche Kil bereikt, die via de Kiltunnel gekruist wordt. Langs de Dordtsche Kil gaat de route naar Strijensas (De route is omgelegd voor de HSL-Zuid).

  Vanaf Strijensas loopt de route door de polder tot Numansdorp, waar het Haringvliet wordt overgestoken. Via Willemstad en Dinteloord doet de route het Volkerak aan bij het natuurgebied Dintelse Gorzen. Hierna gaat de route door Steenbergen naar Bergen op Zoom.

  Bron: Wikipedia.

 • Voor de verslagen en de foto's scroll je even naar beneden.

  De relive video hieronder is het overzicht van de start bij Amsterdam t/m Bergen op Zoom.

  Relive 'Floris V pad volledig'

Hier onder vindt je de verslagen en fotopagina's.

Dag 2

Weesp -
oud Loosdrecht

Dag 3

oud Loosdrecht -
Kockengen

dag 4

Kockengen -
Oudewater

Dag 5

Oudewater -
Schoonhoven

Dag 6

Schoonhoven -
Alblasserdam

dag 7

Alblasserdam -
Sliedrecht

Dag 8

Sliedrecht -
's Gravendeel

Dag 9

's Gravendeel -
Numansdorp

Dag 10

Numansdorp -
Dinteloord

Dag 11

Dinteloord -
Steenbergen

Dag 12

Steenbergen -
Bergen op Zoom