Skip to main content

De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Fotopagina dag3

Was ik de vorige keer bij de bushalte aan de Gemene weg vlakbij de "rode wip" wegens naderend onweer gestopt,
moest ik daar natuurlijk vandaan weer verder.
Bij de "jeu de boer" aangekomen, het boerenerf op.
Ik moest daar het erf over om vervolgens de weide in te gaan en ik ben al niet zo'n fan van dit soort graspaden.
Aan de andere kant van het weiland linksaf om dan voor het water weer naar links te gaan. Een klein sluisje aan mijn rechterhand, die er voor moest zorgen dat tuinders vroeger met hun bootjes hun waren af konden voeren. Even verderop liep ik tussen alle tuinders door.
Op naar de "Spijkerboorse Kade". Het eerste stuk een smal pad met versnipperde takken erop. Het was redelijk vers, dus het liep lastig.
Vervolgens een goed plat gelopen graspad.Een bruggetje bestaande uit slecht 2 planken over. Vervolgens een bankje met uitzicht over de weilanden.
Hier heb ik even koffie gedronken en heb ik de drone even de lucht in gestuurd. Na een kwartiertje weer verder over het graspad naar Alphen a/d Rijn toe. De snelweg onderdoor en bij de rotonde moest ik linksaf.
Toen kwam ik bij de keuze:  ga ik het pad volgen naar het station toe of ga ik een heleboel geld uitgeven om het Archeon te betreden?
Ik deed het laatste, vooral omdat ik de restauratie van de "Zwammerdam schepen" wilde zien. Deze in Zwammerdam gevonden schepen, worden in het Archeon gerestaureerd. Nadat ik hier ook maar een lunch genomen had, toch maar weer verder gegaan. Maar wel natuurlijk nadat ik ook over de rest van het Archeon gelopen had. Op naar het station, om daar weer op de trein naar huis te stappen.