Skip to main content

De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

fotopagina Proloog

's Ochtends de auto bij het station Weesp neergezet, om dan met de trein naar Amsterdam Centraal te gaan.
Via een route door de stad heen, Vanaf het station naar rechts, brug over en naar de Brouwersgracht toe.
Hier maakte ik een een fout met het lezen van de beschrijving:
Ik volgde ongemerkt de minder valide route en las weer verder met de valide route. Logisch gevolg was natuurlijk dat ik hartstikke fout zat. Dus een stuk terug en de route beter gaan lezen. WEL het Melkmeisjesbrug over dus. Om dan de route verder te volgen. Dan kom je ook vanzelf weer met de route samen van de minder validen. Via de Herengracht naar de Prinsengracht. Uiteraard kon in deze route het Anne Frankhuis niet vergeten worden.
  (klik op de foto voor de website).

Langs de Westertoren weer verder over de Keizersgracht en vervolgens de Herengracht was ik op weg naar het Rembrandtplein. Via de Amstel en dan rechts de brug over kwam ik bij was de grens was van het gedied dat afgesloten was tijdens WO2: de Jodenhoek. Een door de bezetters afgesloten wijk tussen de Kloveniersburgwal, het waterlooplein en het Centraal station. Via het Waterlooplein op weg naar het Joods Historisch Museum (Website). Bij het museum natuurlijk ook langs het beeld van de Dokwerker. Het beeld dat de opstand/staking tegen de bezetters in februari 1941 weergeeft. Even voorbij het museum natuurlijk de "Joodse wijk." Het volgende herinnering monument lag op de route: Het Spiegelmonument.
Even verder de bestemming van de proloog van de Westerborkpad: De Hollandsche Schouwburg. De plaats waar de joden bijeen moesten komen om daarna naar het doorvoerkamp Westerbork gedeporteerd te worden.