Skip to main content

De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Relive 'Ankeveen'

Mijn foto's vind je op: fotopagina

JA!!!! Ik mag en kan weer wandelen. Na 2 maanden en een ziekenhuisopname kon ik helemaal niets meer. Mijn conditie was al sinds september 2018 in een vrije val naar beneden gegaan. Mogelijk werd mijn vermoeidheid mede veroorzaakt door de maag en alvleesklier problemen. Had ik afgelopen week een rondje in mijn eigen omgeving van 15km gelopen, was het nu weer tijd om eens georganiseerd te wandelen. Ik had van te voren al ingeschreven voor de 20km. Ik was blij dat ik dat gedaan en de gpx route al van de vereniging ontvangen had.

Om half 10 was ik zo ver om op pad te gaan. Rechtsaf het cafe/hotel "De drie dorpen" uit. Bij de brug aangekomen linksaf en rechtdoor. Deze weg had ik al enkele keren gelopen. Zowel met de Hollandse waterlinie als met het Noord-Hollandpad was ik hier al geweest, maar ongetwijfeld ook met andere tochten. Aan het eind van het Ankeveense pad de weg oversteken en het "Spanderswoud" in. Het was erg jammer dat het zo bewolkt bleef, want het bos is zoveel mooier als de zon lekker schijnt. Een dikke 3 kwartier verder, mochten we de natuurbrug Crailoo over, met daar natuurlijk het grote emplacement van de NS, waar treinen gerepareerd of opgeknapt worden. Een klein stukje verder kwam ik al weer aan bij de korfbalvereniging Hilversum. Hier zou de 1e rust zijn. Bij mijn binnenlopen waren ze net bezig om verse koffie te zetten. Er was zo'n grote groep wandelaars tegelijk aangekomen, dat de koffie op was. Koffie betaald en lekker buiten gaan zitten. Een paar minuten later werd mijn verse bakkie koffie gebracht. Na de koffie weer verder. We gingen de Westerheide op. Ook hier was ik al enkele keren geweest, dus het was allemaal zeer bekend terrein, Ik wist dus ook dat daar aan de rand van Laren en dus de rand van deze heide weer een La Place is. Ik moet absoluut nog wat meer rusten tijden het wandelen, dus ik besloot om daar koffie te nemen en een broodje te nemen. Het broodje zou er 1 uit mijn eigen voorraad zijn, Anita en ik zijn aan het proberen om met een koolhydraten verminderd dieet wat af te vallen, hetgeen mijn gezondheid zou moeten kunnen verbeteren.
Maar toen ik die enorme rij voor de koffie zag, heb ik mij omgedraaid en ben naar buiten gegaan. Ik heb geen zin om een half uur voor een bakkie koffie te moeten wachten. Dan maar uit mijn eigen water voorraad wat drinken.
Nadat ik hier een 20 minuten gezeten had, weer op pad. Een lang pad weer over die zelfde Westerheide, maar ik zag even verderop dat er een paar wandelaars aan het twijfelen waren welke kant ze op moesten.
Wat een geluk dat ik bij mijn voor inschrijving de gpx route gekregen had en dus wist welke kant we op moesten.
Het bleek dat een stel onverlaten een paar route pijltjes weggehaald had en een pijltje verplaast had, waardoor diverse wandelaars al verkeerd gelopen waren.
Vlak voor dat we het bos weer in zouden gaan, rechtsaf. Nu gingen we de Bussumer Heide op. Linksaf vlak voor de bebouwing en over het pad langs de woningen van Bussum. Ik had al gezien dat op op 14km weer een rustplek was. Niet de officiele rust, maar wel een zeer gewenste rust, want een toiletbezoek was hoog nodig. Ook hier weer even wat drinken en even later kwam Henri aanlopen. Ik had net mijn drone uit zijn verpakking gehaald en wilde hem even naar boven sturen. Dus net buiten het hek alles aangezet en mijn drone naar boven gestuurd.
Wat kunnen mensen ineens hun nek verdraaien zeg!

Een heleboel mensen keken gelijk omhoog toen ze de drone omhoog hoorden gaan. Even een kort filmpje gemaakt en een paar foto's genomen, om hem weer snel op te ruimen zodat Henri en ik weer verder konden. We besloten om de laatste 7 km samen te blijven lopen. Een klein stukje over de "Fransche Kampheide" om vervolgens het bos "Fransche Kamp" in te lopen. Dit gaat weer over in het "Spanderwoud". En even verder in "Boekesteijn", Het terrein waar aan het eind van het pad het informatiecentrum van Natuurmonumenten is.
Daar liepen wij natuurlijk voorbij om dan bij de weg naar rechts te lopen. Op de gpx route die ik ontvangen had, stond dat we naar rechts moeten, maar toen ik hem goed bekeek dacht ik: er is daar helemaal geen brug! Hoe gaan ze dat doen?
Wat bleek? Er was een nieuwe voetgangersbruggetje geplaatst. Tja die was er toen ik er liep nog niet en ook op Google maps was hij niet te zien. Probleem dus opgelost. 2 minuten later kon ik mij weer afmelden.

 • Datum:

  06 april 2019
 • Start:

  09:35 uur
 • Finish:

  14:45 uur
 • afstand:

  20 km
 • Totaal gelopen aantal kilometers:

  13770,7 km