Skip to main content

De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Relive 'De Klinge'

Mijn foto's vind je op: fotopagina

Even een leuk tochtje op 1e paasdag.
Dat kom ik in onze regionen niet vaak tegen, wel op 2e paasdag, maar nooit op de 1e paasdag.
Eerst een goed, iets te stevig ontbijt in Hulst en om 12:30 was ik in het buurthuis van Klinge. Hier was het nog een drukte van jewelste. Na het inschrijven rechtsaf naar de grens met Nederland toe. Hier merk je dus niets van, maar aan de rand van Klinge loop je de Clingse bossen in.
Even een klein stukje door het bos om dan even verderop na ongeveer 1 km het bos weer te verlaten terug naar Klinge.
Bij Klinge gingen we een fietspad op. Dit fietspad was vroeger de plaats waar de stoomtrein reed. Het station van Klinge is er nog, gerenoveerd en tegenwoordig van beton. Ook een treinstel staat er nog. Ook was er een opstelling van een grote klomp. Smokkelaars die lang geleden de gesloten grens tussen Nederland en Belgiƫ overgingen, met bijv boter, droegen klompen waarvan de voetstap achterste voren was. Op die manier dacht met de douaniers om de tuin te leiden. Na de stempel op de controlekaart te hebben gezet gelijk weer verder. We bleven het zelfde pad volgen.
Tot even voor "Het Kalf". Daar gingen we links aanhouden en in het Kalf was de volgende stempelpost in de kantine van een school. Ook nu koos ik er voor om geen rust te houden. We gingen verder over het al eerder genoemde fietspad, nu in de andere richting. Daar waar we net links gingen, gingen we weer linksaf en liepen we weer een bos in. Hier werd duidelijk het grondwaterpeil omhoog gebracht. links en rechts van het pas stond flink wat water. aan het einde van het pad rechtsaf om dan weer Klinge in te lopen. Wederom stempelen in de kantine van de basisschool en langs het station en klomp weer verder.
Hier kwamen we langs een demo van de grens opstelling van vroeger 2 rijen prikkeldraad en stroomdraad daartussen.
Volgens het aanwezige bord had er vroegen 2000 volt opgestaan. nu was er een demo draad waar een belsignaal bij afging als je hem raakte. Bij de grenspaal bleven we aan de rand van het bos lopen. Bij aankomst in Kappellebrug even links naar de rotonde, om dan de drukke baan te dwarsen, oftewel over steken. Een klein stukje door het bos en weer terug die provinciale weg over. een rechte weg volgen en we liepen weer over het zelfde stukje als naar de 2e keer stempelen. Ook nu moesten we daar weer stempelen. stempelen en weer verder. Nog een mooi stuk bos door om dan Klinge vanaf de andere weer binnen te wandelen. Afmelden en weer rap op weg naar Hulst. Een lekker onverwachte 15km wandelen in Belgisch land.

 • Datum:

  16 apr 2017

 • Start:

  12:30 uur

 • Finish:

  14:50 uur

 • afstand:

  16,5 km

 • Totaal gelopen aantal kilometers:

  12554,0 km