Skip to main content

De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Relive 'Amersfoort 2016 dag2'

Mijn foto's vind je op: fotopagina

Dag 2.

Vanaf de start weer tussen de sportvelden van Dorrestein door. Om dan langs een andere route weer op de zelfde "Dodeweg" als gister uit te komen.
Nu niet helemaal naar het kamp Amersfoort, maar na een klein stukje linksaf het bos in. Even over een mooi stuk heide, alvorens wij het "landgoed Den Treek" op gingen.
Op deze dag is het stuk naar de 1e rust altijd een "lang end", tenminste, zo voelt het aan. Maar na 10km waren we er dan toch. Wil was ons al voorbij gelopen en zat al op het terras te wachten.
Door het vaker gelopen hebben van deze 2 daagse zijn we natuurlijk goed op de hoogte waar we de lekkerste kroketjes, de beste koffie maar ook de lekkerste appeltaart (met slagroom) kunnen halen.
Bij restaurant Bergzicht hebben we dus de appeltaart, Wat wel een beetje teleurstellend was, was dat de kapel die er elk jaar staat te spelen er nu niet was.
Silvia en ik waren al bij Wil aan tafel gaan zitten en de anderen voegden zich al snel bij ons, zodat het rondom de tafel flink vol was.
Wil had al verteld dat hij die dag nog al wat moeite had en ging al vrij snel weer verder. Een kwartiertje later gingen ook wij weer verder. Het werd klimmen, want ook nu gingen we
eerst naar de "Piramide van Austerlitz". Een paar jaar geleden zag het er vervallen uit, nu was het helemaal opgeknapt. Uiteraard even er omheen lopen.
Bij het restaurant en de speeltuin zagen wij Wil weer lopen, maar hij ging van het parcours af. Wil? Opgeven? Ja, dus. De reden werd ons een paar uur later duidelijk.
Wij vervolgden onze weg en waren door het bos weer op weg naar het Henschotermeer. Hier zat Andre alweer te wachten op de anderen, waar hij een stukje me samen had willen lopen.
Wij hebben er een soepje genomen en vlak voor wij verder gingen, kwamen Peter en Marijke (die de 50km deden) aanlopen. Dat was best wel heel erg snel.
Lang zijn we niet blijven zitten, want op 22,5km zouden we een lange rust houden bij de Valleiruiters. De manage waar wij ook alle anderen weer zouden zien.
Zo waar, het gebeurd niet vaak dat we daar op een stoel kunnen zitten, maar zowel Silvia als ik kregen een stoel te pakken. Maar dan moet je ook niet meer opstaan, want dan wordt hij onder kont vandaan gejat.
Hetgeen bij Silvia bijna gebeurde. Na de rust tussen de weilanden door met een mooie lus naar het industrieterrein van Woudenberg. Hier hoeven we gelukkig niet op.
maar vlak er voor naar links en naar een deel van de Grebbelinie toe. Bij het feestcentrum: Aaltje aan de Linie gingen we de dijk op om bij de stuw linksaf het saaiste stuk van de route op te gaan.
Het hoort er een beetje bij, maar lang en saai is dat stuk langs de linie wel. En toch is het maar 2,5km.
2x linksaf en over een boerenpad door alweer een bosje heen. In dit geval een tuin met openbaar wandelpad van een prachtig landhuis.
Maar, het was wel een beetje gaan spetteren. Erg vervelend, maar Amersfoort moet natte tijden hebben. Dus ook nu.
Met wat lichte regen bereikten wij nog restaurant de Mof en zo als ik al zei: we weten waar de lekkerste dingen zijn. Hier de broodjes kroket.
Het was inmiddels ook een stuk harder gaan regenen, dus poncho's en regenkleding waren zeer gewenst. Even verder weer het Landgoed "Den Treek" op.
In een straf tempo, vanwege de regen, gingen we het bos door. We liepen inmiddels met zijn viertjes.
Silvia en Sylvia gingen al babbelend gelijk op en ik liep samen met Gerda een stukje verder voorop. Ik heb geen idee of Gerda het een fijn tempo vond, Zij is nog een beginnend wandelaar, maar ze deed haar uiterste best. Eenmaal weer terug in het bos liepen we al gauw op de YMCA aan. Met een paar minuten voorsprong dacht ik nog even snel van het toilet gebruik te maken. Bij terugkomst waren Silvia en Sylvia inmiddels ook aangekomen en na een paar minuten gingen we samen naar de finish toe die op nog een klein uurtje wandelen was.
Even voor dat we de provinciale weg over gingen een luid gejuich: oud buurtjes van Gerda stonden haar in de modder op hun slippertjes op te wachten. na de felicitatie en wat gekkiogheid over en wee, gingen wij het laatste stukje nog even doen. Maar op een parkeerterrein in de 1e woonwijk stonden die zelfde buurtjes Gerda alweer aan te moedigen.
Na nog een 10 minuten gelopen te hebben, konden ook wij zeggen dat we deze 2 daagse weer tot een goed resultaat hadden volbracht.
Jammer van de regen op de laatste 8 kilometer. Maar dat is iets waar niemand iets aan kan doen.
En... Het hoort bij de 2-daagse van Amersfoort, daar hoort gewoon een bui bij te zijn. Maar die hoeft geen uren te duren.

 • Datum:

  25 juni 2016
 • Start:

  7:00 uur
 • Finish:

  17:00 uur
 • afstand:

  40 km
 • Totaal gelopen aantal kilometers:

  12155,2 km