De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Relive 'Amersfoort 2016 dag1'

Mijn foto's vind je op: fotopagina

Vanaf 5:45 van huis af om weer mee te doen met de 2-daagse van Amersfoort. Dat zouden weer 2 mooie 40kom tochten gaan worden.
Meet heel veel wandelvrienden en -vriendinnen. En dit jaar zelfs een tante die meedoet. Het wandelen steekt dus blijkbaar ook familie aan.
Om even over 7 gestart samen met Silvia, die eerst nog moest inschrijven.
eerst door de woonwijk heen, om even verder via het bosgebied "Nimmerdor" Amersfoort te verlaten. Via de spreekwoordelijk "dodeweg" (hij heet echt zo)
gingen even later linksaf om langs het voormalig concentratie kamp Amersfoort te lopen. Sinds ik het Westerborkpad gelopen heb, weet ik veel meer van wat zich daar allemaal heeft afgespeeld in WO2. Langs de verderop gelegen golfclub, gingen we verder door het bos. Op weg naar onze eerste rust. Deze was zoals gebruikelijk, bij de Stoeterij.
Hier zagen we de anderen weer. Jan en Andries zaten op het terras terwijl de anderen aan het begin van het pad bleven en al weer eerder verder gingen.
Net voorbij de Stoeterij gingen we weer het militair oefenterrein op.
Prachtig dat defensie ons de gelegenheid biedt om van dit prachtige tank racebaan gebruik te mogen maken. Want dat hier volop tanks rijden om te trainen was duidelijk zichtbaar aan de tracks van de rupsbanden op het asfalt. Maar waarom er nou een stel vandalen met roze verf bij de baileybrug een tekst op de klinkers gespoten had met een aanmoediging voor schijnbaar bekenden, zal ik nooit begrijpen. Feit was wel dat er met 2 man geprobeerd werd om het eraf te krijgen. Waarom is het besmeren met verf op anders gesloten plaatsen toch nodig?
Na het verlaten van het oefenterrein gingen we Soesterberg in. Door een van de woonwijken door om vervolgens over de A28 heen te gaan.
Vlak voor de hekken van het kamp Zeist (gevangenis en AZC) ging de route weer het bos in. Weer terug de A28 over en daar kwamen we alweer op de volgende rust aan.
Hier hebben we een hele leuke groepsfoto kunnen maken van heel veel wandelvriendjes en -vriendinnen. De tribune leende zich daar mooi voor.
Na de rust nog weer een stukje door Soesterberg heen. om even verderop via het fietspad de vliegbasis Soesterberg op te lopen.
De vliegbasis is natuurlijk in rust en voornamelijk in gebruik als museum voor militaire vliegtuigen, maar op het moment was er ook een tentoonstelling voor 100 jaar tanks.
Maar ik heb altijd begrepen dat wanneer het nodig is, de basis binnen een half uur weer als vliegveld operationeel kan zijn.
Nadere informatie op zoeken, leerde mij dat de basis sinds 2008 volledig ontmanteld is (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegbasis_Soesterberg).
Na het oversteken van de start-/landingsbaan liepen we weer het bos in.
Hier staan nog enkele betonnen wachtershuisjes, welke bij de toegangswegen geplaatst waren. nu worden ze overwoekerd door begroeiing.
Van 1 van deze huisjes maakte ik een foto en kreeg de vraag waarom ik daar nou een foto van maakte. De dame in kwestie had geen enkel idee van de vroegere functie.
Na de toegangspoort liepen we langs een tank en even verder de gebouwen van het museum. Met als "bewaking" een Leopard 1 tank.
Het pad volgend bracht ons vervolgens langs gebouw 45 het oudste luchtvaartgebouw dat Nederland rijk is (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gebouw_45_het_oudste_luchtvaartgebouw_van_Nederland_NMM.jpg). Wat de functie van dit gebouw was is mij tot op heden nog onbekend.
Verder langs de diverse munitieopslagbunkersnaar de uitgang van het terrein. Hiervanddan gingen we weer verder door de bossen. Het was een heerlijke temperatuur om te wandelen, dus de schaduw van de bomen was niet echt vervelend toe noemen.
Na dit bos kwamen we weer bij atletiekvereniging Pijnenburg. Hier kwam ik ook familie tegen en natuurlijk onze wandelvrienden en vriendinnen.
Na een half uurtje gingen we verder. Lekker aan de rand van Soest door het bos. om dan uit te komen vlakbij het dierenpark Amersfoort.
Net over het spoor zou er weer de rust zijn. Alweer de laatste van vandaag. Maar....Deze rust zien wij helemaal nog niet als wij op onze "vaste" rust aankomen: de Kabouterhut.
Annika en Sylvia gingen er zelfs al aan een flinke pannenkoek. Jammer te moeten zeggen dat de pannenkoek van Sylvia totaal niet gaar was.
En zij deze dus ook niet opgegeten heeft. Maar helaas heeft ze er ook niets van gezegd.
Na deze rust gingen we de stad weer in. Nog even door 2 van de Amersfoortse parken en de omringende woonwijken en we konden ons weer afmelden bij de finish bij voetbalvereniging CJVV.

 • Datum:

  24 juni 2016
 • Start:

  7:00 uur
 • Finish:

  16:00 uur
 • afstand:

  40 km
 • Totaal gelopen aantal kilometers:

  12155,2 km