De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Relive 'Schoonhoven 2016'

Mijn foto's vind je op: fotopagina

De Kennedymars van Hengelo.  Vorig jaar zeer goede ervaringen gehad.
Mooie route en een prima verzorging onderweg.
Dus ook dit jaar wilde ik hem weer lopen.
OP tijd ingeschreven en mijn slaapplekkie besproken.
's Ochtends om 5 uur gestart en ik had er zin in. een aantal bekenden gezien en gesproken, maar deze hadden een duidelijk hoger tempo dan ik.
Eerst tussen de sportvelden van de wijk Slangenbeek door, op weg naar de "kleigaten van Rientjes". Hier ligt aan de zijkant een soort van brug over het water en
net als vorig jaar mochten we ook nu weer 2x hier overheen, na dat we eerst om 1 van de plassen gelopen hadden. Vervolgens gingen we langs een stuk industrieterrein om even later Hengelo achter ons te laten.
Tussen de weilanden door, al slingerend, waren wij op weg naar de 1e rust. Deze was weer bij de molen even voor Saasveld. Helaas was er alleen koffie en thee en anders vloeistoffen te krijgen.
Een broodje zoals vorig jaar was best lekker geweest. Maar we klagen niet. Na een 10minuten ging ik al weer verderen raakte aan de praat met 1 van de andere wandelaars. Tenminste... Zij was aan de praat.
ik kreeg er geen woord tussen. Een spraak waterval was ze. Binnen een uur wist ik precies hoe en wie er een spel speelde op de afdeling waar zij werkzaam was (ik zal maar in het midden laten waar dat was).
Wat ik ook probeerde ik kwam maar niet "los" van haar, langzamer lopen, ging zij langzamer lopen, versnelde ik, dan deed zij dat ook!
Ik koos er na een poosje voor om een bosje op te zoeken, voor een sanitaire stop. HEHE ik was eindelijk van haar verlost en kreeg bijna medelijden met 2 andere dames waar mee zij besloot om verder te lopen.
Nu kreeg ik wel de gelegenheid om er snel voorbij te gaan. Ik had inmiddels al wel een zeurende pijn in mijn linkervoet gekregen en voelde mij ook niet echt happy.
Een bekende wandelaar zei later, je keek niet echt fris en fruitig op de selfie die je gemaakt had op de rust van de 20km.
Hij had helemaal gelijk! Het ging echt niet lekker. Naar mate de kilometers verstreken bleef ik ook steeds meer pijn in mijn voet krijgen. Dat was dus ook al een negatief iets.
De 11 kilometer die ik tussen de rust net na Rossum af moest leggen naar de "grote" rust op 40km, vielen dan ook niet echt mee.
Ik vocht veel meer tegen mijzelf dan dat ik tegen de kilometers vocht. En na mate ik dichter vij die 40km kwam, kwam ook steeds meer het idee boven om op die 40km het voor gezien te houden.
Eenmaal bij die rust aangekomen en na het eten van de hamburger en wat fruit had ik al gemeld dat ik niet meer verder zou gaan.
Mijn voeten waren zo blij toen ik mijn schoenen uitgedaan had. Ik heb daar al die tijd verder op mijn sokken gelopen.
Nadat ook de pijlophalers de post gepasseerd waren, werd ik naar de finish gebracht en heb daar de rest van de middag en avond gezeten.
Heel gezellig met de vrijwilligers en de wandelaars te feliciteren met het uitlopen.
Volgend jaar een nieuwe poging? Ik weet het nog niet. Misschien is een tocht van 80km toch te veel voor me. en moet ik dat incidenteel eens doen.

 • Datum:

  11 juni 2016
 • Start:

  5:00 uur
 • Finish:

  **:** uur
 • afstand:

  40 km (uitval)
 • Totaal gelopen aantal kilometers:

  12030,25 km