De website met verslagen en foto's van door Ron gemaakte wandelingen.

Relive 'Schoonhoven 2016'

Mijn foto's vind je op: fotopagina

Zaterdagmorgen. 5 uur, Start van de Kennedymars Cuijk.
En dit na een nacht waarin ik vrijwel niet geslapen had. Wat daar nou de reden van geweest is weet ik niet,
Maar ik wist wel dat ik er tegenaan moest.
Vanaf de start bij partcentrum de Bond in Cuijk gingen we eerst door Cuijk zelf heen, Grappig dat een deel over het zelfde parcours ging als waar de 4-daagse van Nijmegen ook doorheen gaat.
Het parcours dat door het dorp naar de Maas gaat en waar we deze keer niet eerst naar de overkant moesten om verder te kunnen.
Langs de Maas met een schitterende zonsopkomst, en de voormalige verdedigingswerken uit de 2e wereldoorlog.
Of deze tijdens de gevechten vernietigd zijn of dat dit kwam door latere opruimwerkzaamheden, ze lagen er in elk geval flink kapot bij.
Via de woonwijk aan de noordkant van Cuijk gingen we naar de Kraaijenbergse plassen. Deze bestaan uit 2 afzonderlijke plassen, die door een snelweg gescheiden zijn.
Nadat we de 1e (kleinere) plas voorbij waren gelopen, liepen we langs Linden, Het dorp dat helemaal "gepimpt" wordt voor de doorkomst van de grote stoet.
Wel vreemd om daar te lopen zonder de welkomstpoort en de 2 "schildwachten" die het dorp bewaken. Even verderop net aan de rand van Linden hadden wij onze eerste rust al.
Aanmelden en een consumptiebon in ontvangst nemen voor de koffie of thee. Hier waren ook volop broodjes te pakken.
Na een kwartiertje rust liepen we weer verder. Links om de grote van de 3 plassen heen. Bij 14km weer even een klein stukje om, om vervolgens linksom de 3e plas te gaan.
Langs de plassen is het ook heel mooi lopen, Volop begroeiïng, die dan een klein beetje het nadeel hadden van allerlei nare vliegende beestjes.
En dan kom je ineens bij een kruispunt aan waarvan je denkt: ik ken dit, maar wat ziet het er anders uit. Dat beeld dat daar staat, staat dat er al lang?
We lopen Beers binnen, waar in juli zoveel mensen en (party)tenten staan dat dat beeld nooit opgevallen was.
Hier in Beers hadden we ook de 2e rust en de 1e "grote" rust. onze tassen stonden netjes op ons te wachten. Dat was niet verkeerd, want het was inmiddels al flink warm geworden.
Dus een shirt minder aan was erg welkom. Mijn voeten voelden erg goed in de schoenen vaar ik voor deze tocht pas 15km op gelopen had, dus de andere schoenen bleven waar ze waren: in de tas.
Na Beers gingen we tussen de weilanden door. Maar ook hier was er voldoende afwisseling in het parcours, dus af en toe wat zandweggetjes of zelfs smalle paden waar je maar 1 breed kan lopen.
De organisatie had er goed voor gezorgd dat er verschillende ondergrond was om op te lopen. Langs de Gagel, op weg naar Het bezoekerscentrum de Kuilen.
Hier weer een concumptiebon voor heerlijke appeltaart. Zand schuurt de maag he Bernard en slagroom op je tas is ook al lekker.
Ik zal me maar niet uitweiden hoe dit gegeten werd, maar wij hebben er heel erg hard om gelachen.
Even na deze rust op bijna 30km gingen we weer een recreatiegebied in. Bezoekerscentrum de Kuilen, dus het ligt voor de hand hoe dit geboed heet.
Na dit gebied op weg naar Vilheide en dan door naar Molenheide, om dan even ten zuiden van Molenheide weer een bos in te gaan.
En pffff, alsof het af en toe nog niet zwaar genoeg was: we kregen een zandpad met zeer los zand voor ons kiezen.
Wel een heel mooi pad door een een omgeving die je echt als schitterend kan ervaren. WAUW!
Op 40km hadden we alweer onze volgende "grote" rust. Hier ook maar weer even wat langer rust genomen en een kleine blaar behandeling gedaan.
een heel klein blaartje op de kleine teen was mijn deel geworden. Even de speld er in en plakken.  Na een 30 minuten weer verder.
PFFF. we hadden alle 3 wat last van opstart problemen. Spieren die even niet echt veel zin hadden, maar die na kort stukje weer helemaal goed voelde.
Op naar Sint Hubert, hier bleven we echter aan de rand en even na Sint Hubert liepen we alweer tussen de weilanden.
Bij 47 km liepen alweer aan de rand van "Haps", hier gingen we weer noordwaarts om dan langs het gehucht Haring bij een molen weer een rust te hebben.
Broodje wordt en frisdranken werden daar verstrekt.
Helaas was er geen water (meer) voor handen. Dat was erg jammer, omdat het water in de flessen best wel snel slonk ivm de warmte.
Want warm was het wel. Prachtig weer hadden we de hele dag al en dat zou ook zo blijven. Vanaf de molen weer terug naar Haps.
Hier gingen we de 50km door en werd het weer een uitdaging. Het was bijna een jaar geleden dat ik meer dan 50km gelopen had.
Maar ik had geen problemen, dus vrolijk verder, hoewel ik toch ook best moe begon te worden. Maar dat is emotie en die moest dus uit!
Wat we wel allemaal hadden: waar is die waterpost nou? Daar moesten we toch nog ruim een uur voor lopen.
Maar men had de afstanden tussen de posten nu op prachtige afstanden gezet. Elke keer ongeveer een uurtje lopen.
Goed geregeld dus.  Want na een maal water aangevuld te hebben en een halve komkommer al wandelend te hebben genuttigd.
Ging het alweer hard op de volgende "grote" rust. Alweer? Ja hoor want die was op bijna 60km te vinden. In Beugen kregen wij weer een consumptiebon voor
een bakje friet of een snack. Ik koos voor een kroketje en vroeg of ze er ook een broodje omheen deden. Het geen na een klein beetje twijfel toch gedaan werd.
Erg fijn dus, want alleen die vette hap zag ik niet zo heel erg zitten. Ook hier weer een wat langere rust gehouden. Na Beugen een een goede rust, langs de Maas weer
richting het Cuijkse. Na Sint Agatha de dijk op, die het land moet beschermen van het hoge water dat de Maas nogal eens heeft.
En weer een goed geplande rust bij het pannenkoekenhuis: "de 7 dwergen" op 68km. Echter ik telde er maar 6 en geen 7.
Blijkbaar was ik zo voermoeid dat ik niet eens in de gaten gat dat de 7e aan de andere kant van de poort stond.
Wat me wel direkt opviel: F*** wat was die pannenkoek heet op dat kartonnen bordje op mijn benen. Dat deed echt pijn!
Ik was wel heel blij met die pannenkoek, want ik had inmiddels toch best trek gekregen, maar wist dat ik niet al te veel meer moest gaan eten om misselijkheid te voorkomen.
Dit werd echt door de vermoeidheid veroorzaakt. Op 74km zouden we alweer een rust hebben, maar dat betekende dat we al flink in het donker zouden lopen.
Even langs Cuijk op weg naar Vianen. Vianen?? Ja hoor er zijn er 2, we waren niet volkomen afgedwaald.
Wat wel wat rottig voelt, is dat we de finish bij wijze van spreken al zagen liggen terwijl nog noordwaarts op weg waren naar de "Toekan", waar we de volgende rust zouden hebben.
Hier kregen we een pasta maaltijd. Maar de weg daar naar toe was erg lastig. De organisatie was even "vergeten" om breekstaafjes of iets dergelijks bij de pijlen te plaatsen,
waardoor het erg lastig was om de juiste weg te vinden. Gelukkig had Carola de route op haar GPS gezet en zij kon ons dus precies vertellen welke kant wij op moesten.
Na een 20-30 minuten weer verder naar de finish. Terug Cuijk in. Nog weer even op het parcours van de 4-daagse, maar dan nu tegengesteld om
ons dan om kwart over 12 af te melden.
Deze fantastisch georganiseerde Kennedymars van Cuijk die voor de 1e keer georganiseerd werd, hebben we binnen de gestestelde tijd volbracht.
Met zeer vermoeide voeten maar zeer voldaan gevoel op "huis" aan, waar ik denk ik al sliep nog voor ik op bed lag.
 • Datum:

  21 mei 2016
 • Start:

  5:00 uur
 • Finish:

  00:14 uur
 • afstand:

  80,2 km
 • Totaal gelopen aantal kilometers:

  11980,2 km